Ózongenerátor

Mi az az ózon?

Ózon (O3) „aktivizált oxigén” néven emlegetik; 3 oxigén atomot tartalmaz, ellentétben az általunk belélegzett levegővel, amelyben 2 oxigén atom van. Az ózonnak van a világon a második legerősebb sterilizáló hatásfoka, ezért széleskörben. használják a baktériumok, vírusok, illatok és nem kívánatos szagok végleges kivonásához. Érdekességképpen említjük meg, hogy az ózon természet közelben van, és leggyakrabban villámlások alkalmával jön létre. Ennek eredményeként érezhetjük vihart követően a „kellemes esőillatot”, amely a természet ajándéka. Valószínű azonban, hogy az ózonnal kapcsolatos témákból leginkább a Földet körülvevő „ózonréteg”-hez kapcsolódóan hallunk. A Nap ultra-ibolya sugarai által létrehozott ózonréteg fontos számunkra, hiszen ez véd a káros ultra-ibolya sugarak ellen.

Az ózontechnológiáról

A Mobil O3 ózontechnológiával a következő 6 funkciót látja el: füstkár és teljes szagtalanítás, rovarok, szúszó-mászók irtása, penésztelenítés, allergénkivonás, virucid- fungicid- bakterocid kezelés. Az Ózongenerátorba nem kell semmilyen vegyszer vagy adalékanyag, használata kényelmes, nem igényel emberi felügyeletet vagy munkaerőt, üzemeltetése egyszerű. Nem hagy nyomot maga után, csak kellemes záporillat marad használata után.

Makacs, eltűntethetetlen szagok teljes mentesítése ózontechnológiával:


  • cigaretta, szivar, pipa
  • izzadság-, fülledtségszag
  • dohszag
  • penészszag
  • állatorvosi rendelők

Az ózonhatás rendkívül erős, de rövid életű. Amikor a szennyeződések, baktériumok, vírusok ózonnal érintkeznek, teljesen elpusztulnak az oxidációs folyamat eredményeként. Egy extra oxigén atom elfogy, és ezt követően semmi sem marad, nincs szag, illat, baktérium… extra atom – csak az oxigén. Az ózon visszaváltozik oxigénné a használatot követően.

Az ipari szolgáltatók (tűzoltók, professzionális tisztítást végzők) által használt ózongenerátorok gyakran segítenek szőnyegtisztítás, autó beltéri kezelés, lakóházkarbantartás, füst- és árvízkárok utáni helyreállításban. A száraz vegytisztítást végzők is jól használják az ózongenerátorokat a füstös- és sportruházat teljes szagtalanításához.

A kisállatok nehezen eltüntethető (különösen a macska vizelet) szagát a lakásokban, állatorvosi rendelőkben és kennelekben az ózongenerátor hatásosan kezeli és semmisíti meg, így az állatok jelenléte alig észrevehető. Az „ózon sokkolás” eljárás –miután az állatok a helyiségből eltávolításra kerültek- hatásosan kivonja az akár régen beívódott kellemetlen szagokat, és jelentősen javítja a belső levegő minőségét. Az állatok tartózkodási területén végzett higiénia és penész gombák megsemmisítése előnyös az emberek és állatok számára egyaránt.

Autó beltér higéniai tisztítás hagyományosan vagy ózon eljárással?

Tudományosan bizonyított, hogy a levegő minősége általánosan, és a nagyvárosokban fokozottan gyengül, így ez további veszélyeket jelent egészségünkre. Az Ózon Autó Higiénia fertőtlenitő kezelés az ózon technológiát alkalmazva 3000-szer hatásosabb a klór alapú tisztitószereknél. Nemzetközi és hazai kutatók egyaránt kimutatták, hogy a fertőzés veszélye nem csak a nyári klíma szezonban áll fent.


Fontos tudnivalók!

Az ózonkezeléshez semmiféle adalékanyag nem szükséges.
Az ózonból a több nem sok, de a kevesebb jelentősen csökkentheti a várt eredményt, a hatásosságot.

Kínálatunkból